Пошук по сайту:

Столненберг закликав Захід згуртуватися через зближення РФ і КНДР

Столненберг закликав Захід згуртуватися через зближення РФ і КНДР
Столненберг закликав Захід згуртуватися через зближення РФ і КНДР

Новий оборонний договір Росії з Північною Кореєю демонструє посилення згуртованості між авторитарними державами.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столненберг, пише Reuters.

Президент Росії Володимир Путін підписав угоду з північнокорейським диктатором Кім Чен Ином, яка включала зобов’язання щодо "взаємної оборони", що кардинально змінює політику Москви щодо Пхеньяну.

Як повідомив Столтенберг, Північна Корея надала Росії "величезну кількість боєприпасів", тоді як Китай та Іран підтримували Москву у військовій формі у її війні проти України.

"Ми повинні усвідомлювати, що авторитарні держави дедалі більше об’єднуються. Вони підтримують одна одну так, як ми раніше не бачили", - заявив він на дискусії під час офіційного візиту до Оттави.

Читайте по темі: В Еквадорі знайшли кокаїн у ящиках з бананами для Росії на 250 мільйонів доларів

"Коли вони стають все більш узгодженими - авторитарні режими, такі як Північна Корея і Китай, Іран, Росія - тоді ще важливіше, щоб ми були єдині як країни, які вірять у свободу та демократію", - сказав він.

Зростання близькості між Росією та іншими азійськими країнами означає, що тим більше важливо, щоб НАТО працювало з союзниками в азійсько-тихоокеанському регіоні, сказав він, додавши, що саме тому лідерів Австралії, Японії, Нової Зеландії та Південної Кореї було запрошено на саміт НАТО у Вашингтоні наступного місяця.

Коментарі:

comments powered by Disqus