Пошук по сайту:

Крим можна відрізати від російського постачання за допомогою ракет ATACMS - Буданов

Крим можна відрізати від російського постачання за допомогою ракет ATACMS - Буданов
Крим можна відрізати від російського постачання за допомогою ракет ATACMS - Буданов

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов вважає, що Кримський півострів, захоплений Москвою в 2014 році і перетворений на величезну військову базу, яка дозволяє контролювати більшу частину південного узбережжя України, можна відрізати від російського постачання, зокрема за допомогою наданих США ракет ATACMS.

Про це він сказав у інтерв’ю для The Philadelphia Inquirer.

Як зазначається, генерал Бен Годжес, колишній командувач Сухопутними військами США в Європі, вже давно стверджує, що це стало б ключем до того, щоб змусити Путіна перейти до оборони.

«Я абсолютно поділяю думку генерала Годжеса. Тому ми повинні зробити все, щоб це реалізувати», - сказав Буданов.

Зазначається, що безпілотники Magura, розроблені ГУР МОУ, вже були використані для знищення кількох російських кораблів, що змусило РФ перемістити інші свої кораблі з Криму. «Вони вже у пастці біля порту Новоросійська. Нам просто потрібно переконатися, що всі залишки (російського - ред.) флоту будуть витіснені назад на територію Російської Федерації. У Чорному морі вже давно не залишилося жодного бойового (російського – ред.) корабля», - сказав Буданов.

Тому наступним кроком має стати припинення постачань півострова. Для цього треба знищити улюблений проєкт Путіна — Кримський міст, наголошується у матеріалі.

Читайте по темі: У Одесі знову чутно вибух

Як пише видання, Буданов вважає, що далекобійні ракети ATACMS, які Байден в останні місяці нарешті передав Україні, можуть зрештою знищити Кримський міст. За його словами, ті, хто стверджує, що ATACMS недостатньо потужні, щоб впоратися із цим завданням, помиляються. «Їм слід ознайомитися з технічними посібниками. Питання лише в їхній кількості, але в принципі ці ракети дозволять нам виконати таке завдання», - сказав він.

Буданов також додав, що РФ немає сенсу використовувати ядерну зброю, оскільки це призведе до великих політичних ризиків для президента Росії Путіна.

Коментарі:

comments powered by Disqus