Пошук по сайту:

Зруйнована повністю: Бурштинська ТЕС після обстрілів РФ не підлягає відновленню

Зруйнована повністю: Бурштинська ТЕС після обстрілів РФ не підлягає відновленню
Зруйнована повністю: Бурштинська ТЕС після обстрілів РФ не підлягає відновленню

Бурштинська ТЕС в Івано-Франківській області не підлягає відновленню після руйнувань, завданих російськими обстрілами. РФ атакувала цю ТЕС уже понад 12 разів.

Про це заявила голова Івано-Франківської ОВ Світлана Онищук. "Ми розуміємо, що відновленню не підлягає Бурштинська ТЕС, вона дуже зруйнована", – сказала Онищук.

За її словами, через руйнування електростанції місто Бурштин взимку може залишитися без тепла та гарячої води. Щоб уникнути такого сценарію, знадобиться спорудити 6 котелень, які обслуговуватимуть соціальні об’єкти та населення.

Раніше мер Бурштина Василь Андрієшин на позачергових зборах голів Прикарпатських громад заявляв, що сумнівається у відновленні Бурштинської ТЕС до початку опалювального сезону 2024-2025. "Минулого року було два прильоти, які пошкодили дах будівлі, а зараз таких більше десяти. Минулого року ми виконували роботи з відновлення півроку, а зараз даху Бурштинської ТЕС практично немає. І я сумніваюся, що ТЕС взимку запрацює, бо дах і стіни не вдасться відновити ", – цитує Андрієшина місцеве видання "Галка".

Також, за його словами, через простій ТЕС громада втрачає гроші. За словами мера, Бурштинська ТЕС зі зрозумілих причин зараз не сплачує екологічного податку. "За перший квартал вони розстрочили виплати, а це близько 18 млн грн", – зазначив Андрієшин.

Читайте по темі: У Росії могили "героїв СВО" розкопують "свині-вандали"

За його словами, громада не має можливості готуватися до опалювального сезону. А до зими у Буртишині потрібно збудувати шість котелень: дві для житла та ще чотири для дитсадків та шкіл. Зайнятися другим планує Міністерство інфраструктури. Крім того, у громаді мають встановити одну генераційну установку, щоб забезпечити електрикою лікарню та котельні.

Бурштинська ТЕС є найбільшою електростанцією на заході України. Входить до складу АТ ДТЕК "Західенерго".

Вона поряд з Ладижинською опинилася серед найбільш постраждалих від масованої російської атаки 22 березня 2024 року. Тоді на обох ТЕС було пошкоджено всі блоки.

Коментарі:

comments powered by Disqus