Пошук по сайту:

Зеленський: 14 бригад резерву стоять без зброї, тому на фронті тяжко

Зеленський: 14 бригад резерву стоять без зброї, тому на фронті тяжко
Зеленський: 14 бригад резерву стоять без зброї, тому на фронті тяжко

Президент Володимир Зеленський заявив, що ситуація на фронті залишається складно, тому що зброя, обіцяна партнерами, надходить дуже повільно, і резервні бригади просто не мають, чим воювати.

Про це повідомляє президент в інтерв’ю Bloomberg 

"Це не патова ситуація, це просто проблемна ситуація. Пат − це безвихідь, а проблема… Проблему можна вирішити, якщо є бажання і є інструменти. У нас є бажання. А інструменти… не прийшли, як то кажуть.

Тобто у нас стоять бригади без зброї. У нас стоїть резерв. У нас стоїть 14 бригад не укомплектованих, у яких нема відповідної зброї, про яку вже голосували, говорили, що пакети повинні приходити, аде вони йдуть повільно".

Зеленський додав, що Україна вдячна Конгресу США за підтримку, але зброя все ж має прийти, щоб ситуація на фронті могла змінитися.

Читайте по темі: Сили ППО збили 30 ракет з 38 запущених

На запитання, коли світ може побачити контрнаступ України, президент зазначав, що це важко спрогнозувати.

"Ми не може просто говорити про контрнаступальні дії. Нам сьогодні треба захистити те, що в нас є. Ми хочемо контрнаступальні дії тоді, коли ми готові. Ми готові тоді, коли надходить зброя. Її сьогодні немає", − сказав Зеленський.

"Коли буде контрнаступ усе залежить. Він одразу буде, коли у нас буде все обладнання, за яке Конгрес проголосував і яке підтримали європейські лідери. А графік − я не знаю. Ніхто не знає", − підсумував президент.

Коментарі:

comments powered by Disqus