Пошук по сайту:

Російська агресія проти України спричинила розширення НАТО, а не навпаки - Остін

Російська агресія проти України спричинила розширення НАТО, а не навпаки - Остін
Російська агресія проти України спричинила розширення НАТО, а не навпаки - Остін

Загарбницька війна РФ проти України стала причиною розширення НАТО, а не навпаки.

На цьому наголосив міністр оборони США Ллойд Остін під час Громадського форуму НАТО на полях саміту Альянсу у Вашингтоні.

«Після імперського вторгнення Путіна в Україну ми посилили передову оборону НАТО більшою кількістю військ у стані підвищеної готовності, масштабнішими навчаннями, посиленою пильністю і багатонаціональними бойовими групами у восьми країнах. І НАТО зараз більше, ніж будь-коли. А наші нові члени - Фінляндія і Швеція - збільшили кількість членів Альянсу до 32. І не треба помилятися: путінська війна не є наслідком розширення НАТО, а путінська війна є причиною розширення НАТО», - сказав він.

За словами Остіна, Альянс здійснив найбільше посилення своєї колективної оборони за останнє покоління після того, як Росія вторглася в Україну у 2014 році.

Він запевнив, що Сполучені Штати не хочуть бути безпосередньо втягнуті у розпочату Путіним війну проти України, однак будуть «стояти поруч з Україною в її боротьбі за свій суверенітет і безпеку».

«Ми будемо захищати кожен дюйм НАТО і продовжуватимемо зміцнювати колективну оборону і стримування НАТО», - додав Остін.

Читайте по темі: РФ влаштувала масову вирубку лісів в окупованій Донецькій області, - ЦНС

Міністр також заявив про важливість продовження поглиблення зв’язків з глобальними партнерами НАТО, особливо в Індо-Тихоокеанському регіоні. «Я знаю, що ми всі стурбовані підтримкою Китаєм війни Путіна проти України, але це лише нагадує нам про глибокий зв’язок між євроатлантичною безпекою і безпекою в Індо-Тихоокеанському регіоні. І це надсилає світові сигнал про те, що ми єдині в наших цінностях», - сказав він.

Коментарі:

comments powered by Disqus