Пошук по сайту:

У Берліні відповіли на погрози Путіна через "Томагавки"

У Берліні відповіли на погрози Путіна через "Томагавки"
У Берліні відповіли на погрози Путіна через "Томагавки"

У німецькому уряді заявляють, що погрози Росії щодо запланованого розміщення в Німеччині озброєнь великої дальності не призведуть до зміни курсу.

Про це повідомляє n-tv.

Берлін відреагував на заяви правителя Росії Владіміра Путіна щодо розгортання американських ракет "Томагавк" у Німеччині.

"Ми не будемо залякані такими заявами", – заявив речник Міністерства закордонних справ Німеччини.

У відомстві зазначили, що Росія роками озброюється і веде загарбницьку  війну в Європі проти України, а Німеччина повинна реагувати на це.

Читайте по темі: Росіяни дроном атакували маршрутку в Херсоні, шестеро постраждалих

Путін заявив, що в разі розгортання американських ракет "Томагавк" у Німеччині Росія відмовиться від "одностороннього мораторію" на розміщення ракет середньої та малої дальності в Європі.

Як відомо, під час саміту НАТО у Вашингтоні стало відомо, що США та Німеччина домовились про розміщення, серед іншого, ракет "Томагавк" у Німеччині з метою посилення стримування та захисту своїх партнерів в Альянсі.

У Кремлі вже говорили, що в разі розгортання "Томагавків" європейські столиці стануть "потенційною" жертвою.

Ракети середньої і малої дальності були заборонені згідно з Договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), підписаним між США і тодішнім Радянським Союзом у 1987 році. Однак і США, і Росія призупинили дію цього договору у 2019 році.

Коментарі:

comments powered by Disqus