Пошук по сайту:

Гуманітарної допомоги потребує 40% населення Україні - ООН

Гуманітарної допомоги потребує 40% населення Україні - ООН
Гуманітарної допомоги потребує 40% населення Україні - ООН

За даними ООН, російська війна призвела до того, що понад 14 млн людей, або 40% населення України, потребують гуманітарної допомоги.

Як передає власкор Укрінформу в Нью-Йорку, про це на засіданні Ради Безпеки заявила директорка відділу фінансування та партнерства Управління ООН з координації гуманітарних справ Ліза Доутен.

Вона розповіла, що у квітні-травні посилилися обстріли цивільної інфраструктури в Україні, а в населених пунктах уздовж північно-східного кордону з РФ точаться безперервні бойові дії.

На сьогодні 7000 мирних жителів евакуйовані з прикордонних районів Харківської області, багато з них були відрізані від доступу до продовольства, медичного обслуговування, електропостачання та газу, зазначила Доутен.

За її словами, Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало понад 700 жертв серед цивільного населення по всій Україні у квітні: 129 осіб убито, 574 – поранено.

«З 22 березня цього року ООН та її партнери стали свідками п’яти хвиль атак, спрямованих на енергетичну інфраструктуру України. Тільки у квітні зафіксовано 50 таких інцидентів, особливо постраждали Харків, низка інших регіонів. Мільйони сімей по всій країні тимчасово залишилися без електрики, води й газу, необхідних для приготування їжі, опалення, гігієни та інших життєво важливих послуг», – розповіла представниця ООН.

Читайте по темі: Загарбники вдарили по Бериславському району Херсонщини, загинули двоє людей

Вона додала, що новою практикою російських військ стали атаки на залізничну інфраструктуру на сході й півдні України.

Також, за словами Доутен, викликають занепокоєння удари по підприємствах, «що обмежує надходження гуманітарних товарів місцевого виробництва». Крім того, тривають атаки на портову інфраструктуру України.

Міжнародні донори вже виділили 22% коштів з 3,1 млрд доларів, необхідних для задоволення гуманітарних потреб України цьогоріч, наголосила посадовиця. «Ми закликаємо донорів забезпечити негайну і гнучку фінансову підтримку, яка так необхідна для задоволення дедалі більших потреб», – заявила вона.

При цьому Доутен констатувала, що гуманітарні організації ООН досі не мають доступу до тимчасово окупованих територій, де життєво необхідної допомоги потребують 1,5 млн осіб.

Коментарі:

comments powered by Disqus