Пошук по сайту:

НАТО вважатиме Росію довгостроковою загрозою навіть після перемоги України - Каволі

НАТО вважатиме Росію довгостроковою загрозою навіть після перемоги України - Каволі
НАТО вважатиме Росію довгостроковою загрозою навіть після перемоги України - Каволі

Керівництво Північноатлантичного альянсу вважає, що, навіть після перемоги України над агресією РФ, Москва продовжить становити довгострокову загрозу для НАТО та глобальної безпеки, що потребуватиме відповідного реагування.

Про це заявив у п’ятницю верховний головнокомандувач Об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі, командувач ЗС США в Європі генерал Крістофер Каволі.

«Росія становитиме довгострокову загрозу для Альянсу. Вона буде для нас великою проблемою протягом багатьох років», - сказав генерал під час виступу в «Атлантичній раді» у Вашингтоні.

Він підкреслив, що Росія, вочевидь, намагається збільшити чисельність своїх військ та вже оголосила про такі плани.

«Для того, щоб досягти таких цілей, вона вже збільшила промислове виробництво, а також кількість особового складу», - зазначив Каволі.

Головнокомандувач сил НАТО наголосив, що в Москві намагаються відновити свої втрати в Україні, аби зосередити головні сили в західних областях Російської Федерації. Їх очолять або ті самі командувачі, або такі як вони, вважає генерал. За його словами, у НАТО розглядають це як потенційну масштабну загрозу на кордонах з Альянсом.

Читайте по темі: Загарбники вдарили по Бериславському району Херсонщини, загинули двоє людей

«Тому я вважаю, що розв’язання цієї проблеми, військової проблеми та всіх її політичних, економічних і соціальних наслідків, які з цього виникнуть, насправді будуть рушійним фактором існування НАТО та глобальної безпеки на багато років наперед», - зауважив Каволі.

Коментарі:

comments powered by Disqus