Пошук по сайту:

Повітряні сили: В Україні є інфраструктура для винищувачів Gripen

Повітряні сили:  В Україні є інфраструктура для винищувачів Gripen
Повітряні сили: В Україні є інфраструктура для винищувачів Gripen

Повітряні сили ЗСУ хотіли б мати на озброєнні шведський винищувач Gripen, адже цей тип літака разом з F-16, Eurofighter і Rafale були закладені у візію розвитку Повітряних сил ще у 2018 році.

Про це в інтерв’ю Донбас Реалії (проєкт Радіо Свобода) розповів начальник авіації командування Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов.

«F-16 запропонували першим. Ми зараз працюємо над F-16, розбудовуємо інфраструктуру під нього… На другому місці в нас стоїть Gripen. І всі запити до Швеції також були надані. Просто цей процес зараз не є пріоритетним, але ми розглядаємо можливість отримання цих літаків. Інфраструктура для них вже підходяща», – зазначив він.За словами Голубцова, Gripen може використовувати навіть звичайні автомобільні дороги і не потребує якогось спеціалізованого покриття, а також використовує всю лінійку західного озброєння.

«Все, що можна використовуватися на F-16, можна використовувати і на Gripen. Тому ми, звичайно, на всіх майданчиках говоримо про те, що ми зацікавлені в отриманні. Тим більше в візії і вже в стратегії розвитку, яка розроблена цього року, також записано, що ми хотіли б мати на озброєнні літаки F-16 і Gripen», – сказав він.

Коментарі:

comments powered by Disqus