Пошук по сайту:

Уряд повинен розробити чіткий план добудови усіх захисних споруд для енергетики - Зеленський

Уряд повинен розробити чіткий план добудови усіх захисних споруд для енергетики - Зеленський
Уряд повинен розробити чіткий план добудови усіх захисних споруд для енергетики - Зеленський

Під час засідання Ставки Президент Володимир Зеленський дав доручення уряду представити «чіткий план добудови захисних споруд для енергетики».

Про це йшлося під час чергового звернення глави держави.

«Провів сьогодні засідання Ставки, присвяченої передусім захисту енергетики від російських ударів та захисту наших людей від наслідків російського енерготерору. Абсолютно конкретне завдання: максимально підтримати людей, громади та зробити все, щоб російські терористи не досягли своїх цілей. Життя України має зберегтися, і це стосується, зокрема, енергетичного забезпечення. Були на Ставці доповіді урядовців та очільників енергокомпаній, військових і керівників сектору безпеки. Рішення - конкретні», - сказав Зеленський.

За його словами, уряду доручено представити чіткий план добудови всіх захисних споруд для енергетики.

«По кожному такому об’єкту - чіткий термін завершення робіт. Треба пришвидшуватись виконавцям на кожному рівні», - сказав глава держави.

Він також зазначив, що уряд має негайно представити програму для стимулювання в Україні встановлення сонячної генерації та накопичувачів енергії. Він зауважив, що програма має бути максимально сприятливою, за легкістю - аналогом програми

Читайте по темі: Ракетний удар по Дніпру: п’ятеро загиблих, кількість постраждалих зросла до 53

«На всіх громадських і адміністративних об’єктах в країні, на всіх об’єктах критичної інфраструктури потрібні відповідні альтернативні джерела енергозабезпечення. Заради цього уряд, обласні та місцеві адміністрації, енергокомпанії та кожен, хто має бути залучений, повинні працювати разом і так, щоб Україна увійшла в опалювальний сезон підготовленою на рівні кожної громади та всієї нашої держави», - наголосив Зеленський.

Президент поінформував, що надалі триватиме робота над створенням нової енергогенерації, нових децентралізованих енергетичних потужностей. За його словами, мають бути затверджені конкретні проєкти та представлені терміни виконання по кожному з них.

«Держава повинна значно активніше стимулювати будівництва нових балансуючих та маневрових потужностей для енергетики. Це процес достатньо складний в умовах війни, але маємо реалізувати, як реалізували вже багато важких проєктів», - додав він.

Окрім того, Зеленський зазначив, що під час Ставки були доповіді та доручення сьогодні щодо безпекової компоненти, тобто захисту об’єктів енергетики від російських ударів та диверсійної діяльності. За словами Президента, щодо цього теж є чітка робота.

Коментарі:

comments powered by Disqus