Пошук по сайту:

Депутат: Усі три кандидати на посаду генсека ПАРЄ обіцяють підтримку Україні

Депутат: Усі три кандидати на посаду генсека ПАРЄ обіцяють підтримку Україні
Депутат: Усі три кандидати на посаду генсека ПАРЄ обіцяють підтримку Україні

Українські депутати в ПАРЄ стверджують, що всі три кандидати на посаду генерального секретаря Асамблеї довели свою проукраїнську позицію, однак консолідованого голосування за єдиного кандидата вони не передбачають.

Про це розповіли українські депутати у Парламентській асамблеї Ради Європи.

У понеділок три претенденти на цю посаду - швейцарець Ален Берсе, естонець Індрек Саар та бельгієць Дідьє Рейндерс - проводять останні переговори з делегаціями.

«Інтрига та напруга дуже великі, я розмовляю з іншими делегаціями, і саме зараз всі три кандидати борються за кожен голос», - заявила народна депутатка Євгенія Кравчук.

За її словами, для української делегації важливо було добитись, щоб кожен з цих трьох приїхав в Україну та пообіцяв, що для нього українська тема буде пріоритетною.

«Зокрема, нас цікавило продовження роботи над Реєстром збитків, над тим, щоб запустити весь компенсаційний механізм. А також подальше створення спеціального трибуналу за злочин агресії РФ», - деталізувала вона.

Читайте по темі: Китай вдарив по торгівлі з Росією: найбільші онлайн-магазини спорожніли

Водночас, пояснює Кравчук, голосування таємне, тому жоден з кандидатів не буде бачити прізвищ, а лише кількість відданих за нього голосів.

На думку ще одного українського депутата, Олексія Гончаренка, щоб справді вплинути на рішення, треба бути максимально об’єднаними в цьому питанні. «Хоча юридично ми всі незалежні делегати, тому кожен буде голосувати так, як вважає за потрібне», - уточнив Гончаренко.

Він вважає, що всі кандидати були «підкреслено проукраїнськими», тож українська делегація готова співпрацювати з будь-ким, хто буде обраним.

Коментарі:

comments powered by Disqus