Пошук по сайту:

Військовий квиток у "Резерв+" і QR-код можна показувати при перетині кордону, - ДПСУ

Військовий квиток у "Резерв+" і QR-код можна показувати при перетині кордону, - ДПСУ
Військовий квиток у "Резерв+" і QR-код можна показувати при перетині кордону, - ДПСУ

Громадяни України на окремих напрямках їдуть з QR-кодом у застосунку "Резерв+" більш активно, зокрема через кордон із Польщею, но на кордоні з Польщею йде найбільший пасажиропотік, фактично 50% від загального.

Про  це розповів речник Державної прикордонної служби полковник Андрій Демченко в коментарі "Українській правді".

"З моменту запровадження генерування QR-коду в застосунку "Резерв+", чим електронний військово-обліковий документ було прирівняно до паперового, прикордонники почали приймати його на кордоні, адже вони мають однакову юридичну силу. За цей час відмічаємо, що громадяни почали користуватися цією нормою. Не можна сказати, що це відбувається масово, але на окремих напрямках люди їдуть з такими документами (QR-код у застосунку "Резерв+") більш активно, зокрема через кордон із Польщею. Звісно, треба також зважати, що на кордоні з Польщею йде найбільший пасажиропотік. Це фактично 50% від загального", - повідомляє Демченко.

Також у ДПСУ повідомили, що людям треба ретельно перевіряти інформацію, яка відображається в електронному документі, а також і в паперовому вигляді, щоб вона давала підстави для пропуску через кордон та нагадують, що це – відмітки про відстрочку або виключення з військового обліку для тих категорій, яким дозволено перетинати кордон. Крім цього, як відомо, документи з QR-кодом про військовий облік видають і ЦНАПи, що також прирівнюється до військово-облікового документу в електронній формі. Такі документи прикордонники також приймають від людей, які перетинають кордон, але, звісно, з необхідною перевіркою підстав перетину кордону.

"Тобто – зчитуємо QR-код, перевіряємо інформацію, яка відображається за ним, і, за необхідності, перевіряємо через систему "Оберіг", - пояснив Демченко.

Читайте по темі: Туск: Україна рано чи пізно переможе у цій війні

За словами Демченка, на даний момент кількість відмов у перетині кордону на виїзд коливається на рівні 150-180 осіб за добу.

Коментарі:

comments powered by Disqus