Пошук по сайту:

Гетьманцев: Економічне бронювання від мобілізації можуть ввести у цьому році

Гетьманцев: Економічне бронювання від мобілізації можуть ввести у цьому році
Гетьманцев: Економічне бронювання від мобілізації можуть ввести у цьому році

Голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев вважає, що економічне бронювання від мобілізації в Україні можуть запровадити до кінця поточного року. Це рішення може принести в бюджет за місяць близько 8 мільярдів гривень.

Про це він заявив в інтерв’ю РБК-Україна.

"Такий підхід розмежовує людей під час війни. Крім того, є питання сприйняття цього рішення військовими, що дуже важливо в контексті демобілізації, яку ми не можемо фізично провести. Це дуже соціально чутливе питання", - пояснив Гетманцев.

За його словами, у Мінфіні підрахували, що щомісячні надходження до бюджету від економічного бронювання можуть становити близько 8 млрд гривень з урахуванням того, що більшість військовозобов’язаних отримуватимуть по 35 тисяч гривень.

"Я вважаю, що критерій для бронювання у вигляді розміру "білої" зарплати має бути. Для будь-якого варіанту бронювання - чи то по всій економіці, чи то по окремих галузях, як це зараз робиться. Це сприятиме детінізації та виведенню зарплат із "тіні". І в цьому контексті - це правильне рішення", - вважає нардеп.

Читайте по темі: Аспіранти «заднім числом»: Освітня схема для ухилення від мобілізації

Водночас він вказав, що сума від економічного бронювання, на яку можна розраховувати бюджет, не є визначеною.

Коментарі:

comments powered by Disqus