Пошук по сайту:

Покращення ситуації зі світлом можливе у серпні після планових ремонтів блоків АЕС, — Укренерго

Покращення ситуації зі світлом можливе у серпні після планових ремонтів блоків АЕС, — Укренерго
Покращення ситуації зі світлом можливе у серпні після планових ремонтів блоків АЕС, — Укренерго

Ситуація в енергетиці покращиться у серпні після планових ремонтів енергоблоків АЕС, а також зміни погодних умов.

Про це у коментарі "УП" розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"У серпні ми очікуємо, що закінчаться ремонти на певній частині атомних енергоблоків і буде більше доступної потужності. З іншого боку, сподіваємося, що погодні умови не будуть такими жорсткими й в українській енергосистемі буде помірніше споживання", - заявив Кудрицький.

Посадовець додав, що "Укренерго" розраховує, що в серпні буде більше генеруючої спроможності через закінчення ремонтів, тому очікується, що стане дещо легше.

Кудрицький також розповів, що на зростання тривалості відключень упродовж останніх днів вплинули одночасно кілька чинників: регулярні російські обстріли, спека, обмежені можливості імпорту електрики та літня ремонтна кампанія.

Читайте по темі: Графіки відключень світла у четвер діятимуть усю добу, з 13:00 обмеження будуть в три черги

Наслідки російських обстрілів

Як повідомлялося, через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії "Центренерго" та гідроелектростанції "Укргідроенерго".

Через дефіцит потужності внаслідок обстрілів оператор енергосистеми НЕК "Укренерго" з початку травня почав обмежувати енергоживлення промисловості, а з 14 травня обмеження електропостачання поширили на побутових споживачів.

Взимку відключення електроенергії може тривати по 12 годин на добу, розповідав генеральний директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко. За його словами, це базовий прогноз, ситуація може як покращитися, так і погіршитися.

 

Коментарі:

comments powered by Disqus